Bekijk hieronder de galerij. Klik op een foto om de gehele reeks goed te bekijken.

Bentley R-Type Drophead Coupé door Park Ward 

Historie 

De Bentley R-type Drophead Coupé (cabriolet) is in 1954 per vliegtuig! naar Los Angelos gezonden en geleverd aan een rijke industrieel aldaar. Daarna heeft de auto verschillende eigenaren gehad in Amerika tot 1985. Een bijna gelijke auto is geleverd aan JD Rockefeller jr.

Van 1985 tot 2006 heeft de auto in een kelder gestaan in Zürich Zwitserland, waar die door de huidige eigenaar in 2006 is gevonden. Hij heeft de auto eerst technisch klaar gemaakt voor de bruiloft van zijn zoon om er daarna mee op vakantie te gaan in de Zwitserse bergen. De auto beviel hem dermate goed dat hij besloot tot een grondige en kostbare restauratie. Dat de 5 jaren durende restauratie, tot in de perfectie uitgevoerd, succesvol was bleek uit de vele prijzen die de auto nadien in binnen en buitenland heeft behaald. 

In 1954 was deze Bentley R-type een zeer kostbare maar ook unieke auto. Van dit ontwerp zijn slechts negen auto’s gebouwd, waarvan slechts een(!) links gestuurde en dat is deze schitterende bordeaux rode Bentley-R type Drophead Coupé. 

Wanneer u op uw meest bijzondere dag in een van de mooiste en meest exclusieve cabriolets van Nederland rond gereden wilt worden, dan heeft u nu de auto gevonden! Mocht het toch onverhoopt regenen, dan doen we toch gewoon de kap (elektrisch) dicht. 

Technische details

Bentley R-type Drophead Coupé, door koetsbouwer Park Ward gebouwd met nummer 552. Chassisnummer B202LWH, motornummer B101W, 4566cc, 6-cilinders in lijn.

Speciale toevoegingen: Pyrene bumpers speciaal voor de export naar de USA, elektrisch dak, elektrische antenne, opklapbare tafels in voorstoelen. Later is de auto voorzien van een andere overbrenging voor hogere snelheden.

Bentley S1 Continental 

Historie

Deze Bentley S1 Park Ward coupé is in 1956 geleverd aan de dochter van Baron Empain, een zeer beroemde en schatrijke ondernemer in Brussel. In juli 1971 is de auto verkocht aan  Graaf d’ Arschot- Schoonhoven eveneens in Brussel, welke familie de S1 Continental  tot 2007 in bezit heeft gehad. De huidige eigenaar heeft de auto in september 2016 op een veiling in Parijs gekocht. Daarna is de Bentley grondig tot in detail gerestaureerd en heeft zowel stuurbekrachtiging als airconditioning. 

Van dit ontwerp zijn maar 69 auto’s gebouwd waarvan slechts 24 links gestuurd zoals deze.

In 1956 was deze Bentley S1 continental een van de duurste maar ook snelste auto’s die men kon kopen. Men mag verwachten dat alleen het (mee) rijden met deze auto al een feest op zich is en zeker zal bijdragen aan de exclusiviteit van uw bijzondere dag.

Noblesse oblige!

Technische details

Bentley S1 Continental Sports Saloon door koetsbouwer Park Ward gebouwd met nummer J61. Chassis nummer BC48LBG, motornummer BC47B, 4887cc 6-cylinders in lijn.
Speciale toevoegingen: rondom zonwerend glas, kilometerteller, elektrische antenne, opklapbare achterbank en enige jaren later voorzien van airco en stuurbekrachtiging.